Alle Kategorier
EN

Hjem>Nyheter>Industry News

Utviklingsutsikter for bilinspeksjonsverktøyindustri

Tid: 2021-03-08 Treff: 24

I de siste årene har den kraftige utviklingen av Kinas bilindustri drevet den nye bilproduksjonen som støtter industrien for bilinspeksjonsarmatur til en stabil vekstperiode, og den fremtidige utviklingen av bilinspeksjonsarmaturmarkedet er også veldig lovende. Det anslås at markedets etterspørsel fra Kinas bransje for inspeksjonsverktøy for bil vil nå rundt 12.3 milliarder yuan innen 2021. Hovedårsakene er som følger:

(1) oppgraderingshastigheten til personbilmodeller akselererer

Utviklingen av bilinspeksjonsverktøyindustrien er veldig nær utviklingen av nedstrøms bilindustrien, og oppgraderingshastigheten til nedstrømsbilen er den viktigste drivkraften for utviklingen av bilinspeksjonsverktøyindustrien. Ta det amerikanske hjemmemarkedet som et eksempel, lanseringen og prognosen for nye modeller i det amerikanske markedet fra 1997 til 2020 er som følger: enhet: modeller
 FUUOHR[NN6T_M2F8I0_JP8W

Datakilde: sortering av offentlig informasjon

USA, som et av landene med den raskeste bilmodellen som oppdateres i verden, har et gjennomsnitt på 39 nye biler lansert hvert år fra 2013 til 2016, og det forventes at det vil være et gjennomsnitt på 58 nye biler lansert hver år fra 2017 til 2020. Hjemme er Kinas bilprodusenter mer enn USA, og konkurransen er mer intens. De siste fem årene har hjemmemarkedet i gjennomsnitt lansert rundt 150 splitter nye modeller hvert år. I tillegg til modellene som byttes og oppgraderes hvert år, lanseres nesten 500 nye modeller hvert år.

Oppdater trenden for kjøretøystyper etter kategori fra 2012 til 2017 (enhet: modell)
 [IMQ7ZQ]S_[`6V1{2B_7IZL

Siden 2012, fra perspektivet til nye modeller, har SUV-modeller vist en eksplosiv veksttrend, og innenlandske uavhengige produsenter av bilmerker har gått inn i rekken av SUV-modellproduksjon. Siden tobarnspolitikken ble fullstendig liberalisert, har mange bilprodusenter fokusert på "7-seters" (SUV, MPV), familie stasjonsvogn og andre modeller. Fra dette kan vi se at hastigheten på modelloppdateringen også akselererer med endringen av forbrukernes etterspørsel. Generelt sett er endring av modeller også i samsvar med endringssyklusen til forbrukerne, som er omtrent 5 til 8 år. I verden er fornyelsessyklusen til vanlige modeller 3-7 år. Fornyelsestiden for amerikanske og tyske modeller er relativt lang, med et gjennomsnitt på 6.6 år, mens den for japanske og koreanske modeller er relativt kort, med et gjennomsnitt på 3-4 år. Når den yngre generasjonen forbrukere, spesielt de unge kvinnelige forbrukerne, blir hovedstrømmen i bilforbrukermarkedet, vil de oftere be om modelloppdatering. For å møte kundenes behov, må bilprodusenter redusere utviklingskostnadene, forkorte utviklingssyklusen, forbedre produktkvaliteten og stadig øke produktvarianter for å møte ulike behov hos forbrukerne. Fra perspektivet til innenlandske hovedmotorfabrikker er det mer enn 100 innenlandske virksomheter som har fått lisens for bilproduksjon, inkludert mer enn 10 ryggradsbedrifter, som joint venture-merkevarer fra SAIC Group, FAW Group, Dongfeng Group, Chang'an group , BAIC-gruppen, GAC-gruppen osv. I henhold til gjennomsnittlig antall kjente merkevarer under hver gruppe, produserer hver bilfabrikk 1-2 nye modeller hvert år, pluss dusinvis av innenlandske bilmerker, vil minst 150 nye modeller vises hver år. I tillegg oppgraderes vanligvis en bil to eller tre år etter at den ble lansert for å forbedre brukeropplevelsen og opprettholde produktets konkurranseevne. For eksempel trenger små endringer av støtfanger, grill, lampe og andre deler også bilinspeksjonsverktøy for å teste. Det kan sees at den raske oppgraderingen av bilmodeller og den kontinuerlige oppgraderingsbehovet for nye biler etter at de kommer inn i markedet, har lagt et stort rom for den fremtidige utviklingen av markedet for inspeksjonsverktøy for biler.


② Nye energibiler

Siden 2014 har salgsveksten på nye energibiler i Kina oversteget 300% i to påfølgende år, noe som viser en eksplosiv veksttrend; i 2016 nådde det totale salget av nye energibiler 507000, nesten seks ganger høyere enn i 2014. I 2017 nådde det totale salgsvolumet av nye energibiler 777000, en økning på 53.3% fra året før, og det er spådd at salgsvolumet i 2018 vil overstige 8 millioner. For å fremme grønt forbruk har Kina innført en rekke fortrinnsregler for å støtte kjøp av nye energibiler, for eksempel fritak for kjøpsavgift og kjøretøy- og fartøyavgift for kjøp av kvalifiserte nye energibiler, engangsstøtte for kjøp av nye energibiler osv. I mai 2015 utstedte statsrådet oversikten "made in China 2025", som oppførte nye energibiler som et av de ti viktigste gjennombruddsområdene; i april 2017 utstedte de tre departementene og kommisjonene den "mellom- og langsiktige utviklingsplanen for bilindustrien", som foreslo å øke markedsføringen og anvendelsen av nye energibiler, og gradvis øke andelen nye energibiler i offentligheten service. I mars 2018 foreslo arbeidsrapporten for statsrådets regjering 2018 å fremme utviklingen av integrerte kretsløp, femte generasjon mobilkommunikasjon, flymotorer, nye energibiler, nye materialer og andre næringer, og skape en "made in China 2025" demonstrasjonssone . På sikt er det et enormt rom for utvikling av nye energibiler i Kina.

Market Applikasjonsmarkedspotensialet til andre inspeksjonsverktøy er stort

I tillegg til det ovennevnte personbilmarkedet, kan inspeksjonsverktøy også brukes i flyproduksjon, produksjon av militært utstyr, high-end utstyrsproduksjon, lastebilproduksjon osv. På den ene siden utviklingen av high-end produksjonsbehov den synkrone utviklingen av inspeksjonsverktøyindustrien. For eksempel, produksjon av fly, er den nåværende innenlandske teknologi for produksjon av passasjerfly ikke moden nok, de fleste flydelene er ikke produsert i Kina, så inspeksjonsverktøyet for flydeler i det innenlandske markedet er fortsatt i det tomme stadiet. På den annen side avhenger forbedringen av kvaliteten på det eksisterende utstyret av utviklingen av inspeksjonsverktøyindustrien. Når vi tar lastebiler som et eksempel, er det et stort gap mellom kvaliteten på innenlandske lastebiler og den til utenlandske lastebiler når det gjelder utseende, sikkerhet og komfort. Årsaken til dette gapet er at i tillegg til noe av kjerneproduksjonsteknologien ikke er mestret, bruker hovedmotoranleggene for innenlandsk lastebilproduksjon bilinspeksjonsverktøy på et lavt nivå, noe som gjør det vanskelig å kontrollere presisjonen til innenlandsk lastebilproduksjon. Med kontinuerlig utvidelse av applikasjonskategoriene for innenlandske inspeksjonsverktøy, vil presisjonen til montering av inspeksjonsverktøy bli mer brukt i Kinas lastebil og annet utstyrsmarked, noe som vil bidra til å forbedre kvaliteten på Kinas utstyrsproduksjonsprodukter, og også gi enorme markedsmuligheter for inspeksjonsverktøyindustrien. Fra perspektivet til nasjonal politikk har "laget i Kina 2025" -planen som ble utgitt i mai 2015 klart definert målet om å bli en produksjonsmakt; "standardiserings- og kvalitetsforbedringsplanen for utstyrsindustrien" som ble utgitt i august 2016, er hovedsakelig for docking med "laget i Kina 2025", som påpeker at innen 2020 vil "laget i Kina 2025" -planen bli en produksjonsmakt i 2005 ble det industrielle fundamentet, intelligent produksjon, grønn produksjon og andre standardsystemer i utgangspunktet forbedret